De toekomst is al begonnen, mis ‘m niet.
Op 18 mei heeft wethouder Bijlstra het startschot gegeven voor een vraagbundelingscampagne om bedrijventerrein Winkelerzand van glasvezel te kunnen voorzien. De conclusie van de bijeenkomst was dat het niet de vraag is of een ondernemer de overstap naar breedbanddiensten moet maken, maar wanneer. Vorig jaar kwam al 6% van de omzet van het MKB voort uit Markplaats, voorheen nog het domein van particulieren. Thuiswinkelen was in 2010 in Nederland goed voor 8,2 miljard. Het huidige kopernetwerk kan de toenemende vraag naar capaciteit niet meer aan en over niet al te lange tijd zullen diensten als ADSL dan ook uit de markt worden gehaald. Glasvezel is het beste alternatief.
Wat kan ik met glasvezel?
Voor de meeste bedrijven is snel, veelvuldig en gelijktijdig internetgebruik de voornaamste reden om een glasvezelaansluiting te nemen. Maar er zijn meer mogelijkheden, bellen bijvoorbeeld. Dat kan afhankelijk van de situatie en de wensen van de gebruikers op verschillende manieren, goedkoper dan met traditionele telefonie. Geld innen kan ook slimmer, pinnen kan over glasvezel, maar u kunt geld besparen door elektronisch te gaan factureren. De mogelijkheden zijn legio: online diensten aanbieden of afnemen, camerabewaking, webwinkelbeheer, veilig op afstand gegevens verwerken op uw server die goed beschermd tegen brand of vandalisme in een cybercenter staat, alles kan.
Provincie en gemeente investeren in Winkelerzand
Glasvezel is een economische noodzakelijkheid, maar omdat marktpartijen voorzichtig zijn met investeren, hebben provincie en gemeente BreedNet ingeschakeld om dienstaanbieders over de streep te trekken en ondernemers voor te lichten over de kansen die glasvezel biedt. Het advies is de kans om tegen gunstige voorwaarden in te stappen niet aan u voorbij te laten gaan.. Het kan namelijk jaren kan duren voordat zich een vergelijkbare gelegenheid voordoet. Te lang wachten met aanpassen aan de eisen van de huidige klant heeft al verschillende bedrijven de kop gekost. Bekend voorbeeld is de elektronicaketen IT’S, maar aan de andere kant zijn er ook in uw eigen branche ondernemers die juist een stap voorwaarts hebben gemaakt door te investeren in glasvezel.
Hoe kom ik aan een glasvezelaansluiting en wat kost het?
Grote bedrijven met veel dataverkeer zoals Spaansen hebben eerder grote investeringen moeten doen voor een eigen glasvezelaansluiting, er was toen geen ander alternatief. Door collectief aan te leggen worden de kosten een stuk lager. Voor € 1.040 (eenmalig) wordt de glasvezel inpandig tot in uw serverruimte afgewerkt. De maandelijkse kosten zijn afhankelijk van de diensten die u afneemt, een aansluiting inclusief 10Mb/s Zakelijk Internet kost € 184,25. Daar staat tegenover dat u andere diensten kunt opzeggen en de mogelijkheid krijgt om efficiënter te gaan werken en nieuwe markten te bedienen. Het is daarom tijd voor een goed advies op maat.
Nu doorpakken
KPN heeft zich bereid getoond een glasvezelnetwerk aan te leggen op voorwaarde dat er binnen drie maanden voldoende afnemers worden gevonden. Als er eenmaal glasvezel op Winkelerzand ligt, kunnen ook andere aanbieders diensten leveren over de nieuwe glasvezelinfrastructuur. De tijd is kort, als vandaag zou worden besloten dat er een glasvezelnetwerk komt, dan duurt het nog zeker drie tot vier maanden voordat de eerste aansluitingen kunnen worden opgeleverd. Laat u daarom tijdig informeren over de mogelijkheden voor uw onderneming.
Voor informatie of afspraken kunt u bellen met Eric Dingemanse via 06 – 57315082 of per mail: eric.dingemanse@breedbandinbedrijf.nl . Meer informatie vindt u op www.breednet.nl/vraag-breednet-aan .
Bron: Breednet. (www.breednet.nl)